IRCForumu.Net - Türkiye'nin IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluştuğu Forum

IRCForumu.Net - Türkiye'nin IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluştuğu Forum (https://www.ircforumu.net/)
-   Biyografiler (https://www.ircforumu.net/biyografiler/)
-   -   ~ Leman Sam Kimdir ? ~ (https://www.ircforumu.net/biyografiler/19220-leman-sam-kimdir.html)

SinSireLLa 07 Şubat 2023 00:20

~ Leman Sam Kimdir ? ~
 
1951 yılında İstanbul'da doğdu. Rumeli kökenlidir ve çocukluk yılları Anadolu'da geçti. Kendisini "Tam Bir Anadolulu" olarak nitelendirir. Tiyatro, mim, dans ve şan eğitimi aldı. Operada bir süre korist olarak çalıştı.

Azeri türküleri çok iyi yorumladığı bilinir. Bunun yanı sıra Rumca, Fransızca, İspanyolca gibi yirmiye yakın dilde şarkı söyleyebilen bir sanatçı olarak isim yapmıştır. Medyada çok göz önünde olmayan sanatçı, pek çok il ve ülkede konserler verdi. Bunun yanı sıra pek çok Diplomatik konser de verdi. Başlıca diplomatik konserleri; Portekiz Cumhurbaşkanı Mario Suarez, Malezya Kralı ve Kraliyet Ailesine verdikleridir. Bunların yanı sıra Sopot Festivali, Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Derneği Konseri, Türkmenbaşı Aşkabad konseri, Curaçao Trubdour Festivali gibi etkinliklerde yer aldı. Şevval Sam ve Şehnaz Sam adında iki kızı var.

Doğal hayata önem vermekte ve çok sayıda hayvan beslemektedir. Bunların içerisinde ölen kedisi Domi, onun için çok önemlidir. Doğa ve hayvanlar konusunda toplumsal duyarlılığı arttırmak için çalışmalar yapar.

Aynı yıl kurban bayramında Türkiye'de Müslümanlarca kesilen hayvanları ima ederek twitter hesabından "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır, IŞİD beni şaşırtmıyor." sözleri kamuoyunda tepki toplamıştır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:59.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright ©2005 - 2023 IRCForumu.Net - Tüm Hakları Saklıdır.