18 Mayıs 2023, 22:37 | #1 |
Muhabbetbiz.Com Üyelik Tarihi: 18 Nisan 2023 Üye No: 10007 Şehir: Hatay WebSite: ircforumu.net IRC: www.muhabbetbiz.com İlgi Alanım: Yok Mesaj Sayısı: 3,807 Aldığı Beğeni: 60 Beğendikleri: 89 | 18.05.2023 Günün Yemeği
Barbunyalı taze fasulye tarifi Malzemeler: 1,5 su bardağı barbunya 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz 500 gram taze fasulye 1 adet soğan 1 adet domates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 su bardağı sıcak su Tezgahlarda görmeye başladığımız diğer taptaze isimlerde sıra! Taze fasulye ve barbunya bu tarifte bir arada! Nasıl Yapılır? Kabuklarını soyduğunuz barbunyaları sıcak su ve tuz ilavesiyle tencerede haşlayın. Haşlayan barbunyaları süzüp bir kaseye alın. Ayıkladığınız taze fasulyeleri ortadan ikiye bölüp yıkayın. Bir tencereye zeytinyağı aktarıp içine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurun. Ardından üzerine doğradığınız sarımsakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri de üzerine ekleyin. Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak da taze fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kavurun. Ardından üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz, toz şeker ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Son olarak barbunyaları ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Ellerinize sağlık.
Barbunyalı taze fasulye tarifi Malzemeler: 1,5 su bardağı barbunya 3 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz 500 gram taze fasulye 1 adet soğan 1 adet domates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 su bardağı sıcak su Tezgahlarda görmeye başladığımız diğer taptaze isimlerde sıra! Taze fasulye ve barbunya bu tarifte bir arada! Nasıl Yapılır? Kabuklarını soyduğunuz barbunyaları sıcak su ve tuz ilavesiyle tencerede haşlayın. Haşlayan barbunyaları süzüp bir kaseye alın. Ayıkladığınız taze fasulyeleri ortadan ikiye bölüp yıkayın. Bir tencereye zeytinyağı aktarıp içine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurun. Ardından üzerine doğradığınız sarımsakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri de üzerine ekleyin. Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak da taze fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kavurun. Ardından üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz, toz şeker ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Son olarak barbunyaları ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Ellerinize sağlık. |
IRCForumu.Net - Reklam Alanı | |
|
Etiketler |
günün, yemeği |
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar | |
|
Seçenekler | |
Stil | |
| |