Nohut Mezesi Tarifi Nohut Mezesi Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı haşlanmış nohut 1/3 çay bardağı zeytinyağı 1/2 adet limon suyu 1/2 demet maydanoz (kıyılmış) 1 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Üzeri İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tutam toz biber 1 tutam pul biber 1 tutam maydanoz (kıyılmış) 5-6 adet haşlanmış nohut Nohut Mezesi Tarifinin Püf Noktası Nohut haşlamak için nohutları 1 gece önceden suya koyun. Ardından bir tencereye alıp üzerine karbonat ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Nohut Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır? Haşlanmış nohutları bir kaba alın ve kabuklarını ayıklayın. Mutfak robotondan nohutları geçirin, pürüzsüz kıvam almasına gerek olmadığı için çatal yardımıyla da ezebilirsiniz. Derin bir kaba ezilmiş nohutları alın. Üzerine kıyılmış maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve kimyonu ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Servis tabağına alın. Ufak bir tavada tereyağı, pul biber ve toz biberi eritip üzerine gezdirin. Arzuya göre nohut taneleri ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun! |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:11. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright ©2005 - 2023 IRCForumu.Net - Tüm Hakları Saklıdır.