![]() | |
![]() | #1 |
![]() Üyelik Tarihi: 20 Ocak 2025 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kırmızı Biber Sarması Kırmızı Biber Sarması Malzemeler 6 adet kırmızı kapya biber İç harcı için 2 adet patates 100 gram beyaz peynir 1 avuç ince doğranmış dereotu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Sosu için 4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı elma sirkesi 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1/2 adet limonun suyu 1 çay kaşığı tuz Yapılışı Biberleri közlemek için yıkayın, kurulayın ve ortalarına bıçakla birer küçük yarık açtıktan sonra, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yanyana dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın. Közlenmiş olan biberlerin dış kabuklarını elinizle hafifçe sıyırarak soyun ve çekirdeklerini çıkartıp, her bir biberi boyuna olacak şekilde ortadan ikiye bölün. İç dolgusu için; patatesleri haşlayın, soyun ve ezerek püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz patateslerin üstüne peyniri rendeleyin, ince doğranmış dereotunu ilave edin, tuz ve karabiberini de ekledikten sonra güzelce karıştırın. Her bir biberin yarısını iç tarafı yukarı gelecek şekilde önünüze alın. Biberin daha kalın olan kısmına iç dolgusundan bir miktar koyun ve rulo yaparak sarın. Hazırladığınız kırmızı biber sarmalarını bir servis tabağına alın. Sosu için; zeytinyağını, limon suyunu ve sirkeyi bir kaba alıp içine sarımsakları rendeleyin. Tuz da ilave edip güzelce karıştrın. Hazırladığınız sosu , servis tabağına aldığınız kırmızı biber sarmalarının üstüne gezdirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun. -alıntıdır- Kırmızı Biber Sarması Malzemeler 6 adet kırmızı kapya biber İç harcı için 2 adet patates 100 gram beyaz peynir 1 avuç ince doğranmış dereotu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Sosu için 4 diş sarımsak 1 yemek kaşığı elma sirkesi 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1/2 adet limonun suyu 1 çay kaşığı tuz Yapılışı Biberleri közlemek için yıkayın, kurulayın ve ortalarına bıçakla birer küçük yarık açtıktan sonra, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yanyana dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın. Közlenmiş olan biberlerin dış kabuklarını elinizle hafifçe sıyırarak soyun ve çekirdeklerini çıkartıp, her bir biberi boyuna olacak şekilde ortadan ikiye bölün. İç dolgusu için; patatesleri haşlayın, soyun ve ezerek püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz patateslerin üstüne peyniri rendeleyin, ince doğranmış dereotunu ilave edin, tuz ve karabiberini de ekledikten sonra güzelce karıştırın. Her bir biberin yarısını iç tarafı yukarı gelecek şekilde önünüze alın. Biberin daha kalın olan kısmına iç dolgusundan bir miktar koyun ve rulo yaparak sarın. Hazırladığınız kırmızı biber sarmalarını bir servis tabağına alın. Sosu için; zeytinyağını, limon suyunu ve sirkeyi bir kaba alıp içine sarımsakları rendeleyin. Tuz da ilave edip güzelce karıştrın. Hazırladığınız sosu , servis tabağına aldığınız kırmızı biber sarmalarının üstüne gezdirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun. -alıntıdır- |
![]() |
IRCForumu.Net - Reklam Alanı | |
|
![]() |
Etiketler |
biber, kırmızı, sarması |
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar | |
|
Seçenekler | |
Stil | |
| |