IRCForumu.NET - IRC ve mIRC Tutkunlarının Yeni Adresi! ircforumu




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Nisan 2025, 15:04   #1
Çevrimdışı
 
NoNa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 20 Ocak 2025
Üye No: 10376
Şehir: Adana
WebSite: IRCForumu.NET
IRC:
İlgi Alanım: Yok
Mesaj Sayısı: 362
Aldığı Beğeni: 131
Beğendikleri: 121
@NoNa
Çerkez Tavuğu



Çerkez Tavuğu

Malzemeler

1 adet bütün tavuk (haşlanmış)
5 su bardağı su

Harcı İçin

3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı ceviz içi
4 dilim bayat ekmek içi
1,5 su bardağı tavuk suyu
1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için (arzuya göre)

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


Yapılışı

Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün.
Ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemini sürdürün.
Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşatın.
Yumuşayan ekmek içinin üzerine havanda dövdüğünüz sarımsaklı ceviz karışımını ekleyip karıştırın. Karabiberle tatlandırın.
Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde didikleyin. Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle cevizli karışımı ve bayat ekmek içini karıştırın. Hazırladığınız çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın.
Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağa toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin. Bir tutam doğranmış taze kişniş ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


-alıntıdır -

Çerkez Tavuğu

Malzemeler

1 adet bütün tavuk (haşlanmış)
5 su bardağı su

Harcı İçin

3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı ceviz içi
4 dilim bayat ekmek içi
1,5 su bardağı tavuk suyu
1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için (arzuya göre)

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


Yapılışı

Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün.
Ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemini sürdürün.
Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşatın.
Yumuşayan ekmek içinin üzerine havanda dövdüğünüz sarımsaklı ceviz karışımını ekleyip karıştırın. Karabiberle tatlandırın.
Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde didikleyin. Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle cevizli karışımı ve bayat ekmek içini karıştırın. Hazırladığınız çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın.
Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağa toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin. Bir tutam doğranmış taze kişniş ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


-alıntıdır -
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumu.Net - Reklam Alanı
ircforumu

Cevapla

Etiketler
Çerkez, tavuğu
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar
ircforumu


Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık