Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Mayıs 2023, 07:42   #1
Çevrimdışı
BeSte
SohbetAski.Org

BeSte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Zerdeçal Nasıl Tüketilir?


Reklam

Zerdeçalın faydalarından yararlanmak isteyenler “zerdeçal nasıl kullanılır?” sorusunu merak ederler. Zerdeçal kullanımı Türkiye’de mutfaklarda genellikle yemeklere eklenir. Fırında yaptığınız yemeklere diğer baharat karışımlarıyla birlikte eklenebilir. Özellikle çorbalarınızda bu renkli baharatı kullanabilirsiniz. Soslara ilave edebilirsiniz. Marine malzemeleriyle birlikte tercih edilebilir. Omlet ya da çırpılmış yumurtaya baharat olarak ekleyebilirsiniz. Smoothie, süt, çay, kahve gibi içeceklerle tüketilebilen zerdeçalın karabiber, zeytinyağı, avokado veya yağlı tohumlarla birlikte kullanılmasının kurkumin emilimini artırdığı araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Zerdeçalın doğal yollarla alınması önerilir. Ancak zerdeçaldan fayda görmeniz için bu altın renkli baharatı düzenli olarak tüketmelisiniz. Baharat olarak tüketebilirsiniz. Zerdeçal satın aldığınızda serin ve karanlık bir yerde saklayın. Çünkü hava ile temas halinde kalitesini düşer.

Zerdeçalın takviye kapsül olarak kullanılması halinde kesinlikle herhangi bir tedavi için kullanılan diğer ilaçlar kesilmemelidir. Hiçbir diyet takviyesi, ilaçların ve çok yönlü bir diyetin yerini tutamaz. Sağlıksız bir beslenme şekliniz varsa kurkumin takviyesi almak hiçbir işe yaramayacaktır. İlla bir zerdeçal takviyesi alınacaksa bu doza dikkat edilmelidir. Genellikle 8 grama kadar verilebilen zerdeçal takviyesinde 500-1000 gramın üzerine çıkılmaması tavsiye edilir.

Zerdeçal tükettiğinizde vücudunuzun tepkisini gözlemleyin. Herhangi bir aksi durumda hemen zerdeçal takviyesi almayı bırakın.

Zerdeçallı Latte
Zerdeçallı latte için gerekli malzemeler:

1 bardak süt (bitkisel, yağsız veya laktozsuz tercih edilebilir)
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı bal
Yarım çay kaşığı toz zencefil
1 tutam karabiber
1 tutam tarçın
Yapılışı:

Tüm malzemeleri blender’a koyun ve iyice karıştırın.
Daha sonra bir tencereye alın ve düşük-orta ateşte ısıtın.
Kaynatmadan ocaktan alın ve servis edin. Lattenizi köpürmek isterseniz süt köpürtücü kullanabilirsiniz ya da ocakta sürekli karıştırarak köpürtebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zerdeçal Çayı
Zerdeçal çayı için gerekli malzemeler:

Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
Yarım çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı limon suyu
2 fincan su
1 tatlı kaşığı bal
Yapılışı:

Bal hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyun.
Çay kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika kadar yavaş yavaş kaynamasını sağlayın.
Altını kapatın ve çayı soğumaya bırakın.
Balı ekleyip süzgeçten geçirin. Zerdeçal çayınız içime hazır. Afiyet olsun.
Zerdeçalın faydalarından yararlanmak isteyenler “zerdeçal nasıl kullanılır?” sorusunu merak ederler. Zerdeçal kullanımı Türkiye’de mutfaklarda genellikle yemeklere eklenir. Fırında yaptığınız yemeklere diğer baharat karışımlarıyla birlikte eklenebilir. Özellikle çorbalarınızda bu renkli baharatı kullanabilirsiniz. Soslara ilave edebilirsiniz. Marine malzemeleriyle birlikte tercih edilebilir. Omlet ya da çırpılmış yumurtaya baharat olarak ekleyebilirsiniz. Smoothie, süt, çay, kahve gibi içeceklerle tüketilebilen zerdeçalın karabiber, zeytinyağı, avokado veya yağlı tohumlarla birlikte kullanılmasının kurkumin emilimini artırdığı araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Zerdeçalın doğal yollarla alınması önerilir. Ancak zerdeçaldan fayda görmeniz için bu altın renkli baharatı düzenli olarak tüketmelisiniz. Baharat olarak tüketebilirsiniz. Zerdeçal satın aldığınızda serin ve karanlık bir yerde saklayın. Çünkü hava ile temas halinde kalitesini düşer.

Zerdeçalın takviye kapsül olarak kullanılması halinde kesinlikle herhangi bir tedavi için kullanılan diğer ilaçlar kesilmemelidir. Hiçbir diyet takviyesi, ilaçların ve çok yönlü bir diyetin yerini tutamaz. Sağlıksız bir beslenme şekliniz varsa kurkumin takviyesi almak hiçbir işe yaramayacaktır. İlla bir zerdeçal takviyesi alınacaksa bu doza dikkat edilmelidir. Genellikle 8 grama kadar verilebilen zerdeçal takviyesinde 500-1000 gramın üzerine çıkılmaması tavsiye edilir.

Zerdeçal tükettiğinizde vücudunuzun tepkisini gözlemleyin. Herhangi bir aksi durumda hemen zerdeçal takviyesi almayı bırakın.

Zerdeçallı Latte
Zerdeçallı latte için gerekli malzemeler:

1 bardak süt (bitkisel, yağsız veya laktozsuz tercih edilebilir)
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı bal
Yarım çay kaşığı toz zencefil
1 tutam karabiber
1 tutam tarçın
Yapılışı:

Tüm malzemeleri blender’a koyun ve iyice karıştırın.
Daha sonra bir tencereye alın ve düşük-orta ateşte ısıtın.
Kaynatmadan ocaktan alın ve servis edin. Lattenizi köpürmek isterseniz süt köpürtücü kullanabilirsiniz ya da ocakta sürekli karıştırarak köpürtebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zerdeçal Çayı
Zerdeçal çayı için gerekli malzemeler:

Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
Yarım çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı limon suyu
2 fincan su
1 tatlı kaşığı bal
Yapılışı:

Bal hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyun.
Çay kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10 dakika kadar yavaş yavaş kaynamasını sağlayın.
Altını kapatın ve çayı soğumaya bırakın.
Balı ekleyip süzgeçten geçirin. Zerdeçal çayınız içime hazır. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumu.Net - Reklam Alanı