Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Eylül 2023, 17:58   #1
Çevrimdışı
BeSte
SohbetAski.Org

BeSte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
3.09.2023 Günün Yemeği


Reklam

Fırında Sebzeli Patates Mücver Tarifi İçin Malzemeler
3 orta boy patates
1 adet büyük havuç
2 adet mor soğan
5 dış sarımsak
1 demet taze soğan
1 yemek kaşığı dereotu
1 yemek kaşığı dağ kekiği
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
Damak tadınıza göre tuz
Sosu için;

1 dış sarımsak
4 yemek kaşığı yoğurt

Fırında Sebzeli Patates Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesi yıkayıp tavaya alalım üzerini gececek kadar su ekleyelim ocağa kaynamaya bırakalım.
Soğanı ince kıyalım. Havucu rendeleyelim.
Taze soğanı ince ince kıyalım.
Ocağa ayrı bir tava alalım, 4 kaşık sıvı yağı ekleyelim soğanı yakmadan kavuralım. Havucu kavuralım.
Haşlanmış olan patatesin kabuğunu soyalım ve rendeleyelim. Geniş bir kaba alalım.
Üzerine soğan ile havucu ekleyelim, taze soğanı ekleyelim. 1 adet yumurta kıralım ve üç kaşık unu ekleyelim.
Dere otunu, dağ kekiği damak tadımıza göre ekleyelim, tuzunu ekleyip iyice yoğuralım.
Fırını 200 derece ye ayarlayalım.
Bir küçük kaseye çok az miktarda sıvı yağ alalım, sıvı yağı ile elimizi yağlayalım, patates harcına elimizle köfte şekli verelim.
Tepsiye dizelim ve ısınmış olan fırına üstü kızarana kadar pişmeye bırakalım.
Sosu için 1 adet sarımsak ezelim. Bir kaseye 4 kaşık süzme yoğurt ekleyelim.
Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Fırında Sebzeli Patates Mücver Tarifi İçin Malzemeler
3 orta boy patates
1 adet büyük havuç
2 adet mor soğan
5 dış sarımsak
1 demet taze soğan
1 yemek kaşığı dereotu
1 yemek kaşığı dağ kekiği
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
Damak tadınıza göre tuz
Sosu için;

1 dış sarımsak
4 yemek kaşığı yoğurt

Fırında Sebzeli Patates Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesi yıkayıp tavaya alalım üzerini gececek kadar su ekleyelim ocağa kaynamaya bırakalım.
Soğanı ince kıyalım. Havucu rendeleyelim.
Taze soğanı ince ince kıyalım.
Ocağa ayrı bir tava alalım, 4 kaşık sıvı yağı ekleyelim soğanı yakmadan kavuralım. Havucu kavuralım.
Haşlanmış olan patatesin kabuğunu soyalım ve rendeleyelim. Geniş bir kaba alalım.
Üzerine soğan ile havucu ekleyelim, taze soğanı ekleyelim. 1 adet yumurta kıralım ve üç kaşık unu ekleyelim.
Dere otunu, dağ kekiği damak tadımıza göre ekleyelim, tuzunu ekleyip iyice yoğuralım.
Fırını 200 derece ye ayarlayalım.
Bir küçük kaseye çok az miktarda sıvı yağ alalım, sıvı yağı ile elimizi yağlayalım, patates harcına elimizle köfte şekli verelim.
Tepsiye dizelim ve ısınmış olan fırına üstü kızarana kadar pişmeye bırakalım.
Sosu için 1 adet sarımsak ezelim. Bir kaseye 4 kaşık süzme yoğurt ekleyelim.
Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumu.Net - Reklam Alanı