7.09.2023 Günün Yemeği
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
1
adet
kırmızı soğan
(orta boy)
2
diş
sarımsak
1
tatlı kaşığı
domates salçası
1
adet
yumurta
3
yemek kaşığı
galeta unu
1
tatlı kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
kimyon
1
çay kaşığı
kırmızı toz biber
1
tutam
karabiber
1,5
su bardağı
haşlanmış mercimek
3
yemek kaşığı
un
Kızartmak İçin:
1/2
su bardağı
sıvı yağ
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir mutfak robotunun içine soğanı, sarımsağı, domates salçasını, yumurtayı, galeta ununu ve baharatları ekleyerek, püre haline gelinceye kadar çekin.
Hazneye haşlanmış mercimekleri de ekleyerek, homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Karışımı geniş bir kaba aktararak üzerine unu ilave edin. Bir kaşık yardımıyla unu harca yedirin.Ellerinizi ıslatarak, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köftelerinizi yuvarlak diskler şeklinde şekillendirin
Geniş bir kızartma tavasına sıvı yağı ekleyip kızdırın. Köftelerin iki yanını da açık kahverengi rengini alıncaya dek kızartın.
İsteğe göre üzerini doğranmış taze maydanozla süsleyerek ve yanında yoğurtlu bir sosla servis edin. Afiyet olsun!
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
1
adet
kırmızı soğan
(orta boy)
2
diş
sarımsak
1
tatlı kaşığı
domates salçası
1
adet
yumurta
3
yemek kaşığı
galeta unu
1
tatlı kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
kimyon
1
çay kaşığı
kırmızı toz biber
1
tutam
karabiber
1,5
su bardağı
haşlanmış mercimek
3
yemek kaşığı
un
Kızartmak İçin:
1/2
su bardağı
sıvı yağ
Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir mutfak robotunun içine soğanı, sarımsağı, domates salçasını, yumurtayı, galeta ununu ve baharatları ekleyerek, püre haline gelinceye kadar çekin.
Hazneye haşlanmış mercimekleri de ekleyerek, homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Karışımı geniş bir kaba aktararak üzerine unu ilave edin. Bir kaşık yardımıyla unu harca yedirin.Ellerinizi ıslatarak, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köftelerinizi yuvarlak diskler şeklinde şekillendirin
Geniş bir kızartma tavasına sıvı yağı ekleyip kızdırın. Köftelerin iki yanını da açık kahverengi rengini alıncaya dek kızartın.
İsteğe göre üzerini doğranmış taze maydanozla süsleyerek ve yanında yoğurtlu bir sosla servis edin. Afiyet olsun!
|