Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2023, 09:02   #1
Çevrimdışı
BeSte
SohbetAski.Org

BeSte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kendini Kremalı Sanan Mantarlı Biberli Makarna


Reklam

Kendini Kremalı Sanan Mantarlı Biberli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

500 gr makarna (istediğiniz bir çeşit)
10 adet mantar
2 adet yeşil sivri biber
1 adet kapya
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ̆
Tuz, karabiber, kekik hepsinden birer çay kaşığı koydum
Sosu için:

2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta



Kendini Kremalı Sanan Mantarlı Biberli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

Makarna tuzlu suda haşlanır. Piştiğinde suyu süzülür ve kenera alınır.
Mantar iri doğranır. Soğan, sarımsak, biberler ve havuç küçük küçük doğranır.
Uygun bir tava ocağa alınır. Zeytinyağ dökülür ve ılk havuç eklenir 1 dk. Sotelenir.
Daha sonra mantar ilave edilir ve yükse ateşte suyunu salmadan sotelenir.
Bu şekilde yaparsak mantar diri ve lezzetli kalır.
Mantarlarda renk değiştirdiğinde soğan ve sarımsak eklenir.
1 dakika sonra biber eklenir ve 2 dakika daha sotelenir.
Bir yemek kaşığı tereyağ ilave edilir.
Tereyağ eridiğinde salça eklenir ve 1 dakika kadar kavrulur.
Uygun bir kaseye süt alınır ve nişasta eklenir güzelce çırpılır.
Daha sonra süt sebzelerin üzerine dökülür.
Ocağın altı kısık ateşe alınır ve sosun hafif koyulaşması beklenir.
Daha makarna ilave edilir 1 dakika daha ocakta pişirip servise hazır edilir.
Dilerseniz üzerine maydanoz serpe bilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Sosun kıvamı biraz koyu gelirse süt ilavesi yapılabilir.
Kendini Kremalı Sanan Mantarlı Biberli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

500 gr makarna (istediğiniz bir çeşit)
10 adet mantar
2 adet yeşil sivri biber
1 adet kapya
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ̆
Tuz, karabiber, kekik hepsinden birer çay kaşığı koydum
Sosu için:

2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta



Kendini Kremalı Sanan Mantarlı Biberli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

Makarna tuzlu suda haşlanır. Piştiğinde suyu süzülür ve kenera alınır.
Mantar iri doğranır. Soğan, sarımsak, biberler ve havuç küçük küçük doğranır.
Uygun bir tava ocağa alınır. Zeytinyağ dökülür ve ılk havuç eklenir 1 dk. Sotelenir.
Daha sonra mantar ilave edilir ve yükse ateşte suyunu salmadan sotelenir.
Bu şekilde yaparsak mantar diri ve lezzetli kalır.
Mantarlarda renk değiştirdiğinde soğan ve sarımsak eklenir.
1 dakika sonra biber eklenir ve 2 dakika daha sotelenir.
Bir yemek kaşığı tereyağ ilave edilir.
Tereyağ eridiğinde salça eklenir ve 1 dakika kadar kavrulur.
Uygun bir kaseye süt alınır ve nişasta eklenir güzelce çırpılır.
Daha sonra süt sebzelerin üzerine dökülür.
Ocağın altı kısık ateşe alınır ve sosun hafif koyulaşması beklenir.
Daha makarna ilave edilir 1 dakika daha ocakta pişirip servise hazır edilir.
Dilerseniz üzerine maydanoz serpe bilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Sosun kıvamı biraz koyu gelirse süt ilavesi yapılabilir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumu.Net - Reklam Alanı