Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Aralık 2023, 21:03   #1
Çevrimdışı
BeSte
SohbetAski.Org

BeSte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nohut Mezesi Tarifi


Reklam

Nohut Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
3
su bardağı
haşlanmış nohut
1/3
çay bardağı
zeytinyağı
1/2
adet
limon suyu
1/2
demet
maydanoz
(kıyılmış)
1
çay kaşığı
kimyon
1/2
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
tuz
Üzeri İçin:
1
yemek kaşığı
tereyağı
1
tutam
toz biber
1
tutam
pul biber
1
tutam
maydanoz
(kıyılmış)
5-6
adet
haşlanmış nohut

Nohut Mezesi Tarifinin Püf Noktası
Nohut haşlamak için nohutları 1 gece önceden suya koyun. Ardından bir tencereye alıp üzerine karbonat ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.

Nohut Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Haşlanmış nohutları bir kaba alın ve kabuklarını ayıklayın.

Mutfak robotondan nohutları geçirin, pürüzsüz kıvam almasına gerek olmadığı için çatal yardımıyla da ezebilirsiniz.

Derin bir kaba ezilmiş nohutları alın.

Üzerine kıyılmış maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve kimyonu ekleyin.

Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

Servis tabağına alın.

Ufak bir tavada tereyağı, pul biber ve toz biberi eritip üzerine gezdirin. Arzuya göre nohut taneleri ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun!
Nohut Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
3
su bardağı
haşlanmış nohut
1/3
çay bardağı
zeytinyağı
1/2
adet
limon suyu
1/2
demet
maydanoz
(kıyılmış)
1
çay kaşığı
kimyon
1/2
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
tuz
Üzeri İçin:
1
yemek kaşığı
tereyağı
1
tutam
toz biber
1
tutam
pul biber
1
tutam
maydanoz
(kıyılmış)
5-6
adet
haşlanmış nohut

Nohut Mezesi Tarifinin Püf Noktası
Nohut haşlamak için nohutları 1 gece önceden suya koyun. Ardından bir tencereye alıp üzerine karbonat ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.

Nohut Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Haşlanmış nohutları bir kaba alın ve kabuklarını ayıklayın.

Mutfak robotondan nohutları geçirin, pürüzsüz kıvam almasına gerek olmadığı için çatal yardımıyla da ezebilirsiniz.

Derin bir kaba ezilmiş nohutları alın.

Üzerine kıyılmış maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve kimyonu ekleyin.

Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

Servis tabağına alın.

Ufak bir tavada tereyağı, pul biber ve toz biberi eritip üzerine gezdirin. Arzuya göre nohut taneleri ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Afiyet olsun!
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumu.Net - Reklam Alanı