IRCForumu.Net - Türkiye'nin IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluştuğu Forum muhabbet


ircforumu sekershell
bizimkiler sosyalchat


Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2023, 08:02   #1
Çevrimdışı
SohbetAski.Org

BeSte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
1.11.2023 Günlük Burç Yorumları


Reklam

KOÇ GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Bugün kendinizi daha hafif ve daha özgür hissetme fırsatı karşınıza çıkıyor sevgili Koç. Monotonluk şimdi pek ilham verici değil; tempo değişikliğine ihtiyacınız var! Pratik konularla, işle ilgili parlak fikirler güçlü bir şekilde ortaya çıkabilir. Hayatınıza daha rahat ve yaratıcı bir yaklaşım, gelişmelere ve açılımlara yol açar. Alternatif bir yönteme başvurabilir, bir fırsatı fark edebilir veya bir yükü arkanızda bırakabilirsiniz. Yeni ve geliştirilmiş bir yaklaşım hem ilginizi çeker hem de size fayda sağlar. Korkuyu bırakmak veya biraz uzaklaşmak yaratıcılığın kapısını aralayabilir ve sağlığınızı iyileştirebilir.

BOĞA GÜNLÜK BURÇ YORUMU
Bugün, dallara ayrılma arzunuz tüm hızıyla devam ediyor sevgili Boğa. Duygu ve fikirleri denemeye açıksınız ve siz ilerledikçe çekim gücünüz de artıyor. Kalbinizin sesini dinlemeye daha yatkınsınız ve sevginizi eğlence duygunuzla ifade ediyorsunuz. Kendinizi ifade etmek ve eğlenmek veya benzersiz bir şey yaratmak için kendinize biraz daha zaman ayırabilirsiniz. Yeni deneyimlerin tadını çıkaracak kadar kendinizi ayırma isteğiniz bugün öne çıkıyor. Sağlıksız beklentilerinizi bıraktıkça, anın tadını daha çok çıkarabilirsiniz. Alışılmadık eğlencelere, insanlara ve zevklere yöneldiğiniz bir zamandır. Görünümünüzde veya dünyaya yaklaşımınızda yeni bir stil veya başka değişiklikler günün keşiflerinin bir parçası olabilir.


İKİZLER GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Bugün yeni deneyimler ve duygular size ilham veriyor sevgili İkizler. Ortaya çıkan olağandışı farklı deneyimleri veya duyguları daha fazla kabulleniyorsunuz. Aslında duygulara, yakınlığa ve aile ya da ev meselelerine alternatif yaklaşımlar canlandırıcı ve başarılı olabilir. Örneğin evinizdeki dağınıklıktan kurtulmak, kendinizi daha hafif ve daha özgür hissedebileceğinizden, bakış açınızı iyileştirmenize özellikle yardımcı olabilir. Bu etki, bir durumun başka bir yönünü görmeye yetecek kadar objektif olabilmenize yardımcı olur. Kendinizi duygusal bir blokajdan kurtardığınızda, hoş bir sürpriz yaşayabilirsiniz!


YENGEÇ GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Bugünün enerjileri, yeni yaklaşımlara ve kendinizi ifade etmenin yollarına ilham vermek için güçlü, sevgili Yengeç. Gün sizi yeni fikirlere, konulara ve hatta belki de arkadaşlıklara açılmaya teşvik eder. Elbette, kişisel çekicilik şu anda zihinsel düzeyde güçlüdür. Yeni bir çekim, özlem veya ilgi sizi eğlenceli bir keşfe veya size ilham veren alışılmadık bir fikre yönlendirebilir. Konuşmalarınızda bazı sınırları yavaşça zorladığınızda muhtemelen süprizin çoğunu ortaya çıkaracaksınız. Yeni bir şeyler öğrenmekten keyif alabilirsiniz. Bu açıyla, gözleriniz açık, hazır ve duygusal olarak uyanık hissediyorsunuz ancak başka bir yanınız enerjinizi yeniden şarj etmek ve yenilemekle ilgileniyor.


ASLAN GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Bugün sizi etkileşime teşvik ediyor sevgili Aslan. Hoş bir keşif veya sürpriz belirgin bir şekilde ortaya çıkabilir. Para, iş veya işle ilgili yeni bir duygu, yöntem, fikir veya ilgiyi keşfetmeye özellikle istekli olabilirsiniz. Elbette alışılmadık çözümlere ve şeylere yöneliyorsunuz. Konforu heyecanla başarılı bir şekilde birleştirebiliyorsunuz ve bu ilginç bir karışım. İş ve mali konularla ilgili sezgileriniz mükemmel olabilir. Yeni veya güncellenmiş yöntemler hayatınızı iyileştirebilir. Yaşamınızın bazı yönlerinden geçici olarak bile olsa ayrılma yeteneği özgürleştirici ve hoş gelebilir. Bugün özellikle sosyal hayatınızda deneysel, olumlu ve ileriye dönük bir yaklaşım benimseyebilirsiniz.


BAŞAK GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Bugün vücudunuzu dinlemeniz gerekiyor. Yorgunsanız biraz dinlenin, gerginseniz biraz meditasyon yapın. Vücudunuz ne istiyorsa onu yapın. Her zaman başkaları için en iyi olanı yapmakla meşgul olduğunuzda, sizin için en iyi olanı gözden kaçırmak çok kolaydır. Bir değişiklik yapın ve başkalarının ihtiyaçlarınızı karşılamasına izin verin. Sizi seven insanlar sizin için bir şeyler yapmaktan mutlular. Huzuru ve uyumu korumak için birçok farklı maske takabilirsiniz. Bunu yaparak içsel gerçeğinizi ve gerçekte neye inandığınızı unutabilirsiniz. Canlı, iletişimsel dışınız ile yumuşak, kırılgan iç dünyanız arasındaki sürtüşme, aradığınız çözümü bulmanızı zorlaştırabilir. İhtiyacınız olan cevaplara sahipsiniz. Onları dışarıda aramaktan vazgeçin!


TERAZİ GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Zor bir dönemi atlatmanız için arkadaşlarınızın ve ailenizin desteğine güvenmek son derece normal bir durumdur ancak belli bir noktadan sonra normal hayata dönmeniz ve duygularınızla kendi başınıza baş etmeye başlamanız gerekiyor. Sevdiklerinizin şefkatli ama sınırlayıcı kollarından uzaklaşın. Kendi başınıza yola çıkın ve kendinize şu anda bağımsız olmanın en sağlıklı yol olduğunu hatırlatın. Başarıya giden yolda bir sonraki görev, atılması zor bir adım olabilir. Belki de görmek istemediğiniz biriyle etkileşime girmeyi içerir. İstediğinizi elde etmek için bir tür sahte kişiliği benimsemeniz gerektiğini biliyorsunuz. Bu ikileme karşı hassassınız ve bu konuda duygusal hissedebilirsiniz, bu da planı uygulama konusunda tereddüt etmenize neden olabilir ancak gerekliliğini azaltmaz!


AKREP GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Bugün geleceğinize bakmak için harika bir zaman. Ulaştıklarınızın yerine yeni hedefler koymaya başlayın ve onlara ulaşma konusunda biraz daha tutkulu olmaya çalışın. Ulaşılabilir hedefler belirlemek akıllıcadır ancak kendinizi yeni yollarla geliştirmeniz için size ilham verecek olanlar yalnızca en yüksek hedeflerdir. Farkında olsanız da olmasanız da zaman ilerleyecek, bu nedenle her günü değerlendirin. Şu anda nerede olduğunuza ve nerede olmak istediğinize dair bir farkındalık yaratmak, tam da bunu yapmanıza yardımcı olacaktır. Sanki bir ipe bağlısınız ve sürekli onun sınırlarını test ediyorsunuz. Maalesef bir engelle karşılaşabilir ve daha fazla ilerleyemeyeceğinizi hissedebilirsiniz. Duygusal sorunlar, duygularınızı hesaba katmadığınızı gösteriyor. Yaklaşımınızı yeniden değerlendirmenin zamanı geldi.


YAY GÜNLÜK BURÇ YORUMU

İşyerinde veya okulda zorlu bir duruma negatif enerji katıyorsanız, o zaman nasıl olumlu bir sonuç elde edeceksiniz? Şu anda sadece kendinizin değil, herkesin iyiliği için çalışmalısınız. Kin, kıskançlık ya da açgözlülükle hareket etmek size anında kazanç sağlayabilir ancak ileride bunun size maliyeti büyük olacaktır. Her durumda fedakar olun ve başkalarının duygu ve ihtiyaçlarını dikkate almaya çalışın. Bunu yaptığınızda, onlar da sizin için aynısını yapacaklardır. Esnek kalmak önemlidir ancak hiçbir şey hakkında karar veremeyecek kadar da değil. Aklınız bir şey söylerken kalbiniz başka bir şey söyler. Mümkün olduğu kadar esnek olma çabasıyla her ikisine de dizginleri serbest bırakırsanız, zıt yönlere giderler. Yolunuz netleşene kadar önemli kararları almayı ertelemelisiniz.

OĞLAK GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Şu anda yavaşlamalısınız ve diğerlerini geçmek için bu kadar çaba harcamamalısınız. Neden onların önüne geçmeniz gerekiyor? Artık etrafınızdakilerle uyum içinde olmanın, bir tür bitiş çizgisini ilk etapta geçmekten çok daha fazla değeri var. Bunu başkaları uğruna yavaşlamak olarak değil, gereksiz hırslardan uzaklaşmak ve grubun bir parçası olmak olarak düşünün. Bazı insanlar planlarınızın önüne geçiyor olsa da kendinizi duygusal olarak güçlü hissedersiniz. Büyük bir başarı elde edebilirsiniz. Yalnızca kendinizden sorumlusunuz. Her zamankinden daha fazla çalışma dürtüsünü hissediyorsunuz. Çok çalışıyor olsanız bile genel zihniyetiniz iyi. Koşullar ne olursa olsun günün tadını çıkarmalısınız.

KOVA GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Bugün çok hızlı konuşmamalı veya çok hızlı hareket etmemelisiniz çünkü dinlemesi yavaş ve yargılaması hızlı olan insanların yanında olacaksınız. Sözlerinizi yanlış yorumlamakla kalmayıp, doğru olmayan haber veya dedikodu yayabilirler. Ayrıca özgüveniniz sağlıklı ve iyi yönetilmiş olsa da dikkatli olmazsanız kibir olarak ortaya çıkabilir. Hedef kitlenizi tanıyın ve daha sonra pişman olacağınız şeyleri söylemekten kaçının. Sizi bekleyen büyük bir fırsat varmış gibi hissedebilirsiniz ancak kafanız bundan yararlanamayacak kadar karışıktır. Belki de bu teklifi şimdi kabul ederseniz daha sonra daha iyi bir teklifi kaçıracağınızdan korkuyorsunuz. Unutmayın ki değişim ilerlemedir. Gözünüze çarpan ve sizi çeken şeylerin peşinden gidin. Bu fırsatlar sonsuza kadar sürmeyecek. Hayal kurmayı bırakın ve yaşamaya başlayın.


BALIK GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Şu anda yavaşlamalısınız ve diğerlerini geçmek için bu kadar çaba harcamamalısınız. Neden birilerini geçmeniz gerekiyor? Artık sürüyle uyum içinde olmanın, bir tür bitiş çizgisini ilk geçmekten çok daha fazla değeri var. Bunu başkaları uğruna yavaşlamak olarak değil, kendinizi topluluğun bir parçası yapmak olarak düşünün. Hassas doğanız çekicidir. Tavsiye ve rehberlik için size gelen insanlar hayal kırıklığına uğramazlar. Sağlam ve pratik bir bakış açınız var ama aynı zamanda anlayışlısınız. Gösterişli fikirleri olan ve bu konuda pervasız bir tavır sergileyen insanlar, size bir anda olmayacak hayaller satmaya çalışabilirler. Kendi içinizde güçlü kalın ve inandığınız şeyden emin olun.
KOÇ GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Bugün kendinizi daha hafif ve daha özgür hissetme fırsatı karşınıza çıkıyor sevgili Koç. Monotonluk şimdi pek ilham verici değil; tempo değişikliğine ihtiyacınız var! Pratik konularla, işle ilgili parlak fikirler güçlü bir şekilde ortaya çıkabilir. Hayatınıza daha rahat ve yaratıcı bir yaklaşım, gelişmelere ve açılımlara yol açar. Alternatif bir yönteme başvurabilir, bir fırsatı fark edebilir veya bir yükü arkanızda bırakabilirsiniz. Yeni ve geliştirilmiş bir yaklaşım hem ilginizi çeker hem de size fayda sağlar. Korkuyu bırakmak veya biraz uzaklaşmak yaratıcılığın kapısını aralayabilir ve sağlığınızı iyileştirebilir.

BOĞA GÜNLÜK BURÇ YORUMU
Bugün, dallara ayrılma arzunuz tüm hızıyla devam ediyor sevgili Boğa. Duygu ve fikirleri denemeye açıksınız ve siz ilerledikçe çekim gücünüz de artıyor. Kalbinizin sesini dinlemeye daha yatkınsınız ve sevginizi eğlence duygunuzla ifade ediyorsunuz. Kendinizi ifade etmek ve eğlenmek veya benzersiz bir şey yaratmak için kendinize biraz daha zaman ayırabilirsiniz. Yeni deneyimlerin tadını çıkaracak kadar kendinizi ayırma isteğiniz bugün öne çıkıyor. Sağlıksız beklentilerinizi bıraktıkça, anın tadını daha çok çıkarabilirsiniz. Alışılmadık eğlencelere, insanlara ve zevklere yöneldiğiniz bir zamandır. Görünümünüzde veya dünyaya yaklaşımınızda yeni bir stil veya başka değişiklikler günün keşiflerinin bir parçası olabilir.


İKİZLER GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Bugün yeni deneyimler ve duygular size ilham veriyor sevgili İkizler. Ortaya çıkan olağandışı farklı deneyimleri veya duyguları daha fazla kabulleniyorsunuz. Aslında duygulara, yakınlığa ve aile ya da ev meselelerine alternatif yaklaşımlar canlandırıcı ve başarılı olabilir. Örneğin evinizdeki dağınıklıktan kurtulmak, kendinizi daha hafif ve daha özgür hissedebileceğinizden, bakış açınızı iyileştirmenize özellikle yardımcı olabilir. Bu etki, bir durumun başka bir yönünü görmeye yetecek kadar objektif olabilmenize yardımcı olur. Kendinizi duygusal bir blokajdan kurtardığınızda, hoş bir sürpriz yaşayabilirsiniz!


YENGEÇ GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Bugünün enerjileri, yeni yaklaşımlara ve kendinizi ifade etmenin yollarına ilham vermek için güçlü, sevgili Yengeç. Gün sizi yeni fikirlere, konulara ve hatta belki de arkadaşlıklara açılmaya teşvik eder. Elbette, kişisel çekicilik şu anda zihinsel düzeyde güçlüdür. Yeni bir çekim, özlem veya ilgi sizi eğlenceli bir keşfe veya size ilham veren alışılmadık bir fikre yönlendirebilir. Konuşmalarınızda bazı sınırları yavaşça zorladığınızda muhtemelen süprizin çoğunu ortaya çıkaracaksınız. Yeni bir şeyler öğrenmekten keyif alabilirsiniz. Bu açıyla, gözleriniz açık, hazır ve duygusal olarak uyanık hissediyorsunuz ancak başka bir yanınız enerjinizi yeniden şarj etmek ve yenilemekle ilgileniyor.


ASLAN GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Bugün sizi etkileşime teşvik ediyor sevgili Aslan. Hoş bir keşif veya sürpriz belirgin bir şekilde ortaya çıkabilir. Para, iş veya işle ilgili yeni bir duygu, yöntem, fikir veya ilgiyi keşfetmeye özellikle istekli olabilirsiniz. Elbette alışılmadık çözümlere ve şeylere yöneliyorsunuz. Konforu heyecanla başarılı bir şekilde birleştirebiliyorsunuz ve bu ilginç bir karışım. İş ve mali konularla ilgili sezgileriniz mükemmel olabilir. Yeni veya güncellenmiş yöntemler hayatınızı iyileştirebilir. Yaşamınızın bazı yönlerinden geçici olarak bile olsa ayrılma yeteneği özgürleştirici ve hoş gelebilir. Bugün özellikle sosyal hayatınızda deneysel, olumlu ve ileriye dönük bir yaklaşım benimseyebilirsiniz.


BAŞAK GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Bugün vücudunuzu dinlemeniz gerekiyor. Yorgunsanız biraz dinlenin, gerginseniz biraz meditasyon yapın. Vücudunuz ne istiyorsa onu yapın. Her zaman başkaları için en iyi olanı yapmakla meşgul olduğunuzda, sizin için en iyi olanı gözden kaçırmak çok kolaydır. Bir değişiklik yapın ve başkalarının ihtiyaçlarınızı karşılamasına izin verin. Sizi seven insanlar sizin için bir şeyler yapmaktan mutlular. Huzuru ve uyumu korumak için birçok farklı maske takabilirsiniz. Bunu yaparak içsel gerçeğinizi ve gerçekte neye inandığınızı unutabilirsiniz. Canlı, iletişimsel dışınız ile yumuşak, kırılgan iç dünyanız arasındaki sürtüşme, aradığınız çözümü bulmanızı zorlaştırabilir. İhtiyacınız olan cevaplara sahipsiniz. Onları dışarıda aramaktan vazgeçin!


TERAZİ GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Zor bir dönemi atlatmanız için arkadaşlarınızın ve ailenizin desteğine güvenmek son derece normal bir durumdur ancak belli bir noktadan sonra normal hayata dönmeniz ve duygularınızla kendi başınıza baş etmeye başlamanız gerekiyor. Sevdiklerinizin şefkatli ama sınırlayıcı kollarından uzaklaşın. Kendi başınıza yola çıkın ve kendinize şu anda bağımsız olmanın en sağlıklı yol olduğunu hatırlatın. Başarıya giden yolda bir sonraki görev, atılması zor bir adım olabilir. Belki de görmek istemediğiniz biriyle etkileşime girmeyi içerir. İstediğinizi elde etmek için bir tür sahte kişiliği benimsemeniz gerektiğini biliyorsunuz. Bu ikileme karşı hassassınız ve bu konuda duygusal hissedebilirsiniz, bu da planı uygulama konusunda tereddüt etmenize neden olabilir ancak gerekliliğini azaltmaz!


AKREP GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Bugün geleceğinize bakmak için harika bir zaman. Ulaştıklarınızın yerine yeni hedefler koymaya başlayın ve onlara ulaşma konusunda biraz daha tutkulu olmaya çalışın. Ulaşılabilir hedefler belirlemek akıllıcadır ancak kendinizi yeni yollarla geliştirmeniz için size ilham verecek olanlar yalnızca en yüksek hedeflerdir. Farkında olsanız da olmasanız da zaman ilerleyecek, bu nedenle her günü değerlendirin. Şu anda nerede olduğunuza ve nerede olmak istediğinize dair bir farkındalık yaratmak, tam da bunu yapmanıza yardımcı olacaktır. Sanki bir ipe bağlısınız ve sürekli onun sınırlarını test ediyorsunuz. Maalesef bir engelle karşılaşabilir ve daha fazla ilerleyemeyeceğinizi hissedebilirsiniz. Duygusal sorunlar, duygularınızı hesaba katmadığınızı gösteriyor. Yaklaşımınızı yeniden değerlendirmenin zamanı geldi.


YAY GÜNLÜK BURÇ YORUMU

İşyerinde veya okulda zorlu bir duruma negatif enerji katıyorsanız, o zaman nasıl olumlu bir sonuç elde edeceksiniz? Şu anda sadece kendinizin değil, herkesin iyiliği için çalışmalısınız. Kin, kıskançlık ya da açgözlülükle hareket etmek size anında kazanç sağlayabilir ancak ileride bunun size maliyeti büyük olacaktır. Her durumda fedakar olun ve başkalarının duygu ve ihtiyaçlarını dikkate almaya çalışın. Bunu yaptığınızda, onlar da sizin için aynısını yapacaklardır. Esnek kalmak önemlidir ancak hiçbir şey hakkında karar veremeyecek kadar da değil. Aklınız bir şey söylerken kalbiniz başka bir şey söyler. Mümkün olduğu kadar esnek olma çabasıyla her ikisine de dizginleri serbest bırakırsanız, zıt yönlere giderler. Yolunuz netleşene kadar önemli kararları almayı ertelemelisiniz.

OĞLAK GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Şu anda yavaşlamalısınız ve diğerlerini geçmek için bu kadar çaba harcamamalısınız. Neden onların önüne geçmeniz gerekiyor? Artık etrafınızdakilerle uyum içinde olmanın, bir tür bitiş çizgisini ilk etapta geçmekten çok daha fazla değeri var. Bunu başkaları uğruna yavaşlamak olarak değil, gereksiz hırslardan uzaklaşmak ve grubun bir parçası olmak olarak düşünün. Bazı insanlar planlarınızın önüne geçiyor olsa da kendinizi duygusal olarak güçlü hissedersiniz. Büyük bir başarı elde edebilirsiniz. Yalnızca kendinizden sorumlusunuz. Her zamankinden daha fazla çalışma dürtüsünü hissediyorsunuz. Çok çalışıyor olsanız bile genel zihniyetiniz iyi. Koşullar ne olursa olsun günün tadını çıkarmalısınız.

KOVA GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Bugün çok hızlı konuşmamalı veya çok hızlı hareket etmemelisiniz çünkü dinlemesi yavaş ve yargılaması hızlı olan insanların yanında olacaksınız. Sözlerinizi yanlış yorumlamakla kalmayıp, doğru olmayan haber veya dedikodu yayabilirler. Ayrıca özgüveniniz sağlıklı ve iyi yönetilmiş olsa da dikkatli olmazsanız kibir olarak ortaya çıkabilir. Hedef kitlenizi tanıyın ve daha sonra pişman olacağınız şeyleri söylemekten kaçının. Sizi bekleyen büyük bir fırsat varmış gibi hissedebilirsiniz ancak kafanız bundan yararlanamayacak kadar karışıktır. Belki de bu teklifi şimdi kabul ederseniz daha sonra daha iyi bir teklifi kaçıracağınızdan korkuyorsunuz. Unutmayın ki değişim ilerlemedir. Gözünüze çarpan ve sizi çeken şeylerin peşinden gidin. Bu fırsatlar sonsuza kadar sürmeyecek. Hayal kurmayı bırakın ve yaşamaya başlayın.


BALIK GÜNLÜK BURÇ YORUMU

Şu anda yavaşlamalısınız ve diğerlerini geçmek için bu kadar çaba harcamamalısınız. Neden birilerini geçmeniz gerekiyor? Artık sürüyle uyum içinde olmanın, bir tür bitiş çizgisini ilk geçmekten çok daha fazla değeri var. Bunu başkaları uğruna yavaşlamak olarak değil, kendinizi topluluğun bir parçası yapmak olarak düşünün. Hassas doğanız çekicidir. Tavsiye ve rehberlik için size gelen insanlar hayal kırıklığına uğramazlar. Sağlam ve pratik bir bakış açınız var ama aynı zamanda anlayışlısınız. Gösterişli fikirleri olan ve bu konuda pervasız bir tavır sergileyen insanlar, size bir anda olmayacak hayaller satmaya çalışabilirler. Kendi içinizde güçlü kalın ve inandığınız şeyden emin olun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumu.Net - Reklam Alanı

Cevapla

Etiketler
burç, günlük, yorumları
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık