IRCForumu.Net - Türkiye'nin IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluştuğu Forum muhabbet


ircforumu sekershell
bizimkiler sosyalchat


Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Ekim 2023, 18:03   #1
Çevrimdışı
SohbetAski.Org

BeSte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
18.10.2023 Günün Yemeği


Reklam

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
Karnıyarık için:
6
adet
orta boy patlıcan
3
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
adet
büyük boy kuru soğan
2
adet
yeşil biber
(iç harcı için)
350
gram
kıyma
2
diş
sarımsak
1/2
tatlı kaşığı
biber salçası
1/2
tatlı kaşığı
domates salçası
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
2
adet
domates
6
adet
orta boy yeşil sivri biber
1
avuç
maydanoz
Kızartmak için:
1
su bardağı
ayçiçek yağı



Karnıyarık Tarifinin Püf Noktası
Patlıcanların acısını alması için tuzlu suda bekletin.

Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Bol suda yıkadığınız patlıcanları, pijamalı şekilde soyun ve tuzlu suda bekletin. 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız 1 adet soğanı da üzerine ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 2 adet doğranmış yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam edin.

350 gram orta yağlı kıymayı da ekleyin ve kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişirin.


Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; 2 diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.

2 adet küp doğranmış domatesi ekleyin, 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve bir avuç doğranmış maydanozu ekleyip son kez karıştırarak ocaktan alın.

Acısını alıp, pijamalı soyduğunuz 6 adet patlıcanı kızartın.

Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin.

Orta kısımlarından patlıcanları yarın.


Hazırladığınız iç harçtan bol bol ekleyin.


Patlıcanların üzerine birer cherry domates ve biber dilimleri ekleyin.

Karnıyarıkları önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra, sıcak olarak, dilerseniz tereyağlı pirinç pilavı eşliğinde servis edin, afiyet olsun!
Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
Karnıyarık için:
6
adet
orta boy patlıcan
3
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
adet
büyük boy kuru soğan
2
adet
yeşil biber
(iç harcı için)
350
gram
kıyma
2
diş
sarımsak
1/2
tatlı kaşığı
biber salçası
1/2
tatlı kaşığı
domates salçası
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
2
adet
domates
6
adet
orta boy yeşil sivri biber
1
avuç
maydanoz
Kızartmak için:
1
su bardağı
ayçiçek yağı



Karnıyarık Tarifinin Püf Noktası
Patlıcanların acısını alması için tuzlu suda bekletin.

Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Bol suda yıkadığınız patlıcanları, pijamalı şekilde soyun ve tuzlu suda bekletin. 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız 1 adet soğanı da üzerine ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 2 adet doğranmış yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam edin.

350 gram orta yağlı kıymayı da ekleyin ve kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişirin.


Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; 2 diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.

2 adet küp doğranmış domatesi ekleyin, 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve bir avuç doğranmış maydanozu ekleyip son kez karıştırarak ocaktan alın.

Acısını alıp, pijamalı soyduğunuz 6 adet patlıcanı kızartın.

Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin.

Orta kısımlarından patlıcanları yarın.


Hazırladığınız iç harçtan bol bol ekleyin.


Patlıcanların üzerine birer cherry domates ve biber dilimleri ekleyin.

Karnıyarıkları önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra, sıcak olarak, dilerseniz tereyağlı pirinç pilavı eşliğinde servis edin, afiyet olsun!
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumu.Net - Reklam Alanı

Cevapla

Etiketler
günün, yemeği
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık