IRCForumu.Net - Türkiye'nin IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluştuğu Forum muhabbet


ircforumu sekershell
bizimkiler sosyalchat


Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2023, 09:04   #1
Çevrimdışı
SohbetAski.Org

BeSte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
26.10.2023 Günün Yemeği


Reklam

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
Et için:
600
gram
kuzu but (arzuya göre dana eti)
2
adet
orta boy kuru soğan
4
diş
sarımsak
3
yemek kaşığı
zeytinyağı
3
adet
orta boy domates
1
yemek kaşığı
domates salçası
2
su bardağı
sıcak su
1
çay kaşığı
tuz
Beğendi için:
1/2
su bardağı
kaşar peyniri
1
yemek kaşığı
tereyağı
1,5
su bardağı
süt
4
adet
orta boy patlıcan
1,5
yemek kaşığı
un
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
taze çekilmiş tane karabiber


Hünkar Beğendi Tarifinin Püf Noktası
Beğendiyi hazırlarken sütü yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın.


Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Hünkar beğendi tarifi için 4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın ve fırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.

Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.

Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.

Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.

2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin. 1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.

Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.

Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin. Hünkar beğendi yemeği hazır, afiyet olsun!
Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
Et için:
600
gram
kuzu but (arzuya göre dana eti)
2
adet
orta boy kuru soğan
4
diş
sarımsak
3
yemek kaşığı
zeytinyağı
3
adet
orta boy domates
1
yemek kaşığı
domates salçası
2
su bardağı
sıcak su
1
çay kaşığı
tuz
Beğendi için:
1/2
su bardağı
kaşar peyniri
1
yemek kaşığı
tereyağı
1,5
su bardağı
süt
4
adet
orta boy patlıcan
1,5
yemek kaşığı
un
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
taze çekilmiş tane karabiber


Hünkar Beğendi Tarifinin Püf Noktası
Beğendiyi hazırlarken sütü yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın.


Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Hünkar beğendi tarifi için 4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın ve fırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.

Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.

Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.

Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.

2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin. 1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.

Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.

Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin. Hünkar beğendi yemeği hazır, afiyet olsun!
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumu.Net - Reklam Alanı

Cevapla

Etiketler
günün, yemeği
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık