IRCForumu.Net - Türkiye'nin IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluştuğu Forum

IRCForumu.Net - Türkiye'nin IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluştuğu Forum (https://www.ircforumu.net/)
-   Günün Yemeği (https://www.ircforumu.net/gunun-yemegi/)
-   -   12.11.2023 Günün Yemeği (https://www.ircforumu.net/gunun-yemegi/23601-12-11-2023-gunun-yemegi.html)

BeSte 12 Kasım 2023 09:34

12.11.2023 Günün Yemeği
 
https://r.resimlink.com/UJ-vyFZVubNg.webp



Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
1
adet
soğan
3
diş
sarımsak
1
çay bardağı
galeta unu
1
adet
yumurta
1,5
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
pul biber
500
gram
dana kıyma
(az yağlı)
1/2
demet
ince kıyılmış maydanoz
5
adet
yufka
(dikdörtgen kesilmiş)
Tereyağlı Salçalı Sos İçin:
2
yemek kaşığı
tereyağı
1,5
yemek kaşığı
domates salçası
1
çay bardağı
su
1/2
çay kaşığı
tuz
Servis için:
1
avuç
kıyılmış maydanoz
2
yemek kaşığı
süzme yoğurt


Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi robottan geçirip bir harç haline getirin.

Tüm köfte malzemelerini bir kabın içerisine alın. Malzemeler birbirleriyle bütünleşene kadar güzelce yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Salçalı sosun malzemelerini bir tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.

Dinlenen köfte harcından orta boylarda bir kebaba yetecek kadar et alın. Hafif kalın olacak şekilde kebap gibi uzunlanmasına bir şekil verin.

Dikdörtgen kestiğiniz yufkalardan birini tezgaha serin ve köftelerden birini yerleştirin. Salçalı sostan yufkaya sürün ve ardından yufkayı köfteye sarın. Tüm köfteler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Sardığınız köfteleri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın ve 190 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir biçimde 30 dakika kadar pişirin.

Pişen beyti sarmaları sunum tabağının kenarına doğru bir çember oluşturacak şekilde dizin. Üzerlerine salçalı sosu gezdirin.

Son olarak tabağın ortasına yoğurt koyup maydanoz serpiştirin ve sarmaları servis edin. Afiyet olsun!


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0
Copyright ©2005 - 2023 IRCForumu.Net - Tüm Hakları Saklıdır.