IRCForumu.Net - Türkiye'nin IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluştuğu Forum muhabbet


ircforumu sekershell
bizimkiler sosyalchat


Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2023, 09:34   #1
Çevrimdışı
SohbetAski.Org

BeSte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
12.11.2023 Günün Yemeği


Reklam





Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
1
adet
soğan
3
diş
sarımsak
1
çay bardağı
galeta unu
1
adet
yumurta
1,5
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
pul biber
500
gram
dana kıyma
(az yağlı)
1/2
demet
ince kıyılmış maydanoz
5
adet
yufka
(dikdörtgen kesilmiş)
Tereyağlı Salçalı Sos İçin:
2
yemek kaşığı
tereyağı
1,5
yemek kaşığı
domates salçası
1
çay bardağı
su
1/2
çay kaşığı
tuz
Servis için:
1
avuç
kıyılmış maydanoz
2
yemek kaşığı
süzme yoğurt


Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi robottan geçirip bir harç haline getirin.

Tüm köfte malzemelerini bir kabın içerisine alın. Malzemeler birbirleriyle bütünleşene kadar güzelce yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Salçalı sosun malzemelerini bir tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.

Dinlenen köfte harcından orta boylarda bir kebaba yetecek kadar et alın. Hafif kalın olacak şekilde kebap gibi uzunlanmasına bir şekil verin.

Dikdörtgen kestiğiniz yufkalardan birini tezgaha serin ve köftelerden birini yerleştirin. Salçalı sostan yufkaya sürün ve ardından yufkayı köfteye sarın. Tüm köfteler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Sardığınız köfteleri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın ve 190 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir biçimde 30 dakika kadar pişirin.

Pişen beyti sarmaları sunum tabağının kenarına doğru bir çember oluşturacak şekilde dizin. Üzerlerine salçalı sosu gezdirin.

Son olarak tabağın ortasına yoğurt koyup maydanoz serpiştirin ve sarmaları servis edin. Afiyet olsun!




Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
1
adet
soğan
3
diş
sarımsak
1
çay bardağı
galeta unu
1
adet
yumurta
1,5
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
pul biber
500
gram
dana kıyma
(az yağlı)
1/2
demet
ince kıyılmış maydanoz
5
adet
yufka
(dikdörtgen kesilmiş)
Tereyağlı Salçalı Sos İçin:
2
yemek kaşığı
tereyağı
1,5
yemek kaşığı
domates salçası
1
çay bardağı
su
1/2
çay kaşığı
tuz
Servis için:
1
avuç
kıyılmış maydanoz
2
yemek kaşığı
süzme yoğurt


Ev Yapımı Beyti Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi robottan geçirip bir harç haline getirin.

Tüm köfte malzemelerini bir kabın içerisine alın. Malzemeler birbirleriyle bütünleşene kadar güzelce yoğurun. Yoğurduktan sonra üzerini streç filmle sararak buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Salçalı sosun malzemelerini bir tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin.

Dinlenen köfte harcından orta boylarda bir kebaba yetecek kadar et alın. Hafif kalın olacak şekilde kebap gibi uzunlanmasına bir şekil verin.

Dikdörtgen kestiğiniz yufkalardan birini tezgaha serin ve köftelerden birini yerleştirin. Salçalı sostan yufkaya sürün ve ardından yufkayı köfteye sarın. Tüm köfteler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.

Sardığınız köfteleri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aktarın ve 190 derecede ısıtılmış fırında kontrollü bir biçimde 30 dakika kadar pişirin.

Pişen beyti sarmaları sunum tabağının kenarına doğru bir çember oluşturacak şekilde dizin. Üzerlerine salçalı sosu gezdirin.

Son olarak tabağın ortasına yoğurt koyup maydanoz serpiştirin ve sarmaları servis edin. Afiyet olsun!
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumu.Net - Reklam Alanı

Cevapla

Etiketler
günün, yemeği
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık