IRCForumu.Net - Türkiye'nin IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluştuğu Forum muhabbet


ircforumu sekershell
bizimkiler sosyalchat


Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2023, 22:33   #1
Çevrimdışı
SohbetAski.Org

BeSte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Balık yiyemiyorum diye üzülmeyin! Vücudu Omega-3'e doyuran tek bitkisel kaynak...


Reklam

Yaşı veya cinsiyeti fark etmeksizin herkesin omega-3 yağ asidi ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Uzmanlar, omega-3 yağ asitleri için haftada iki kez somon gibi balık türlerinin tüketilmesini tavsiye ediyor. Belli sebeplerden dolayı balık yemeyen kişilerin ise bu ihtiyacı karşılamak için omega-3 açısından zengin bitkisel gıdalara yönelmesi öneriliyor. Neyse ki protein ve omega-3 alımı için balık yerine geçebilecek birkaç besin bulunuyor.

Her porsiyonda yüksek miktarda lif, protein, magnezyum ve manganez sağlayan keten tohumu, aynı zamanda bir omega-3 kaynağı olarak da değer taşıyor.

Bir yemek kaşığı (10 gram) keten tohumu yaklaşık olarak 2 bin 350 mg ALA içeriyor. Bu miktar günlük önerilen miktarı fazlasıyla karşılıyor.

Her porsiyonda yüksek miktarda lif ve protein sağlayan chia tohumu, omega-3 yağ asitleri bakımından da zengin bir yiyecek olarak konumlanıyor.

F vitamini olarak bilinen, 3 çift bağ içeren 18 karbonlu esansiyel bir yağ asidi olan ALA da chia tohumunun içerdiği besin öğelerinden bir tanesi.

Yapılan araştırmalara göre; 19 yaş üstü yetişkin kadınların günde bin 100, erkeklerin ise bin 600 miligram (mg) ALA alması gerekiyor.

Yalnızca bir yemek kaşığı (28 gram) chia tohumu, günlük olarak önerilen omega-3 yağ asidi alımını fazlasıyla karşılayarak 5 bin miligrama ulaşıyor!

BRÜKSEL LAHANASI
İçeriğindeki yüksek oranda K vitamini, C vitamini ve lif miktarına ek olarak Brüksel lahanası, ideal bir omega-3 yağ asidi kaynağı olma özelliği de taşıyor.

Turpgiller familyasından gelen diğer sebzeler de omega-3 ve diğer besinler açısından zengin kabul ediliyor.

Yarım fincana denk gelen 44 gram çiğ Brüksel lahanası yaklaşık olarak 44 mg ALA içeriyor. Üstelik şaşırtıcı olsa da pişirilmiş Brüksel lahanası, çiğine kıyasla ALA açısından daha zengin oluyor. 78 gram pişirilmiş lahana, 135 mg omega-3 yağ asidi içeriyor.

ALG YAĞI
Alglerden elde edilen bir yağ türü olan alg yağı hem EPA hem de DHA açısından zengin olan birkaç vegan kaynaktan biri olarak ön plana çıkıyor.

Alg yağı takviyeleri genel olarak 400 ila 500 mg kombine DHA ve EPA içeriyor.

Takviye miktarına bağlı olarak alg yağı, günlük önerilen DHA ve EPA miktarının yaklaşık yüzde 44'ünü karşılayabiliyor.

Tüm bu gıdaları günlük diyetinize ekleyerek, haftada iki kez balık tüketmiş kadar omega-3 yağ asidi alabilirsiniz!
Yaşı veya cinsiyeti fark etmeksizin herkesin omega-3 yağ asidi ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Uzmanlar, omega-3 yağ asitleri için haftada iki kez somon gibi balık türlerinin tüketilmesini tavsiye ediyor. Belli sebeplerden dolayı balık yemeyen kişilerin ise bu ihtiyacı karşılamak için omega-3 açısından zengin bitkisel gıdalara yönelmesi öneriliyor. Neyse ki protein ve omega-3 alımı için balık yerine geçebilecek birkaç besin bulunuyor.

Her porsiyonda yüksek miktarda lif, protein, magnezyum ve manganez sağlayan keten tohumu, aynı zamanda bir omega-3 kaynağı olarak da değer taşıyor.

Bir yemek kaşığı (10 gram) keten tohumu yaklaşık olarak 2 bin 350 mg ALA içeriyor. Bu miktar günlük önerilen miktarı fazlasıyla karşılıyor.

Her porsiyonda yüksek miktarda lif ve protein sağlayan chia tohumu, omega-3 yağ asitleri bakımından da zengin bir yiyecek olarak konumlanıyor.

F vitamini olarak bilinen, 3 çift bağ içeren 18 karbonlu esansiyel bir yağ asidi olan ALA da chia tohumunun içerdiği besin öğelerinden bir tanesi.

Yapılan araştırmalara göre; 19 yaş üstü yetişkin kadınların günde bin 100, erkeklerin ise bin 600 miligram (mg) ALA alması gerekiyor.

Yalnızca bir yemek kaşığı (28 gram) chia tohumu, günlük olarak önerilen omega-3 yağ asidi alımını fazlasıyla karşılayarak 5 bin miligrama ulaşıyor!

BRÜKSEL LAHANASI
İçeriğindeki yüksek oranda K vitamini, C vitamini ve lif miktarına ek olarak Brüksel lahanası, ideal bir omega-3 yağ asidi kaynağı olma özelliği de taşıyor.

Turpgiller familyasından gelen diğer sebzeler de omega-3 ve diğer besinler açısından zengin kabul ediliyor.

Yarım fincana denk gelen 44 gram çiğ Brüksel lahanası yaklaşık olarak 44 mg ALA içeriyor. Üstelik şaşırtıcı olsa da pişirilmiş Brüksel lahanası, çiğine kıyasla ALA açısından daha zengin oluyor. 78 gram pişirilmiş lahana, 135 mg omega-3 yağ asidi içeriyor.

ALG YAĞI
Alglerden elde edilen bir yağ türü olan alg yağı hem EPA hem de DHA açısından zengin olan birkaç vegan kaynaktan biri olarak ön plana çıkıyor.

Alg yağı takviyeleri genel olarak 400 ila 500 mg kombine DHA ve EPA içeriyor.

Takviye miktarına bağlı olarak alg yağı, günlük önerilen DHA ve EPA miktarının yaklaşık yüzde 44'ünü karşılayabiliyor.

Tüm bu gıdaları günlük diyetinize ekleyerek, haftada iki kez balık tüketmiş kadar omega-3 yağ asidi alabilirsiniz!
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumu.Net - Reklam Alanı

Cevapla

Etiketler
balık, bitkisel, diye, doyuran, kaynak, omega3e, tek, vücudu, yiyemiyorum, Üzülmeyin
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık