![]() | |
![]() | #1 |
![]() Muhabbetbiz.Com Üyelik Tarihi: 18 Nisan 2023 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Sultan Sarması Tarifi
Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 1 litre süt 1 yemek kaşığı tereyağ 1 paket vanilin 1,5 su bardağı Hindistan cevizi 2 paket krem şanti (toz halinde satılan şantiye 1 çay bardağı süt) Sultan Sarması Tarifinin Püf Noktası Spatula kullanarak çevirmeniz daha dikkatli şekilde kıvrılmasını ve kırılmamasını sağlar. Sultan Sarması Tarifinin Pişirme Önerisi Muhallebiyi pişirirken çok yüksek ateş kullanmamalısınız, aksi taktirde tencerenin dibi tutabilir. Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Bir tencerede un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp, üzerine yavaşça süt ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayan muhallebinin içerisine tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın. Koyulaşan ve pişen muhallebiyi ocaktan alamadan önce vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayın. Muhallebiyi, Hindistan cevizinin üzerine dikkatlice yayın. Bir gün boyunca buzdolabında bekletin. Bir gün bekleyen muhallebiyi 8 eşit dikdörtgen olacak şekilde kesin ve krem şantiyi tüm yüzeye yayın. Bir spatula yardımıyla dikdörtgen parçaları yavaşça rulo haline getirin. Üzerine, arzuya göre Antep fıstığı serpiştirerek servis edin. Sultan Sarması Tarifinin Servis Önerisi Taze meyveler, fındık, ceviz ve Antep fıstığı kullanarak süsleyebilirsiniz. Sultan Sarmasının Malzemeleri Nelerdir? Sevilen sütlü tatlı tariflerinden biri olan sultan sarması için gerekli olan malzemeler toz şeker, un, kakao, süt, tereyağı, vanilin, Hindistan cevizi ve toz krem şanti. Her evde bulunan malzemelerle hazırlanabilen bu nefis tatlı tarifini sadece 20 dakikada hazırlayıp buzdolabında dinlenmeye bırakın. Misafirleriniz gelmeden bir gün önce hazırlayıp ertesi gün rahatlıkla servis edebilirsiniz. Sultan Sarmasının Muhallebisi Nasıl Yapılır? Sultan sarması tatlısı için öncelikle muhallebisini hazırlamak gerekir. Bir tencerede un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp, üzerine süt ilave edip, sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Koyulaşan muhallebinin içerisine tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın. Muhallebiyi ocaktan alamadan önce vanilini ekleyip karıştırın ve işte hazır!
Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un 3 yemek kaşığı kakao 1 litre süt 1 yemek kaşığı tereyağ 1 paket vanilin 1,5 su bardağı Hindistan cevizi 2 paket krem şanti (toz halinde satılan şantiye 1 çay bardağı süt) Sultan Sarması Tarifinin Püf Noktası Spatula kullanarak çevirmeniz daha dikkatli şekilde kıvrılmasını ve kırılmamasını sağlar. Sultan Sarması Tarifinin Pişirme Önerisi Muhallebiyi pişirirken çok yüksek ateş kullanmamalısınız, aksi taktirde tencerenin dibi tutabilir. Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Bir tencerede un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp, üzerine yavaşça süt ilave edip sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayan muhallebinin içerisine tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın. Koyulaşan ve pişen muhallebiyi ocaktan alamadan önce vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayın. Muhallebiyi, Hindistan cevizinin üzerine dikkatlice yayın. Bir gün boyunca buzdolabında bekletin. Bir gün bekleyen muhallebiyi 8 eşit dikdörtgen olacak şekilde kesin ve krem şantiyi tüm yüzeye yayın. Bir spatula yardımıyla dikdörtgen parçaları yavaşça rulo haline getirin. Üzerine, arzuya göre Antep fıstığı serpiştirerek servis edin. Sultan Sarması Tarifinin Servis Önerisi Taze meyveler, fındık, ceviz ve Antep fıstığı kullanarak süsleyebilirsiniz. Sultan Sarmasının Malzemeleri Nelerdir? Sevilen sütlü tatlı tariflerinden biri olan sultan sarması için gerekli olan malzemeler toz şeker, un, kakao, süt, tereyağı, vanilin, Hindistan cevizi ve toz krem şanti. Her evde bulunan malzemelerle hazırlanabilen bu nefis tatlı tarifini sadece 20 dakikada hazırlayıp buzdolabında dinlenmeye bırakın. Misafirleriniz gelmeden bir gün önce hazırlayıp ertesi gün rahatlıkla servis edebilirsiniz. Sultan Sarmasının Muhallebisi Nasıl Yapılır? Sultan sarması tatlısı için öncelikle muhallebisini hazırlamak gerekir. Bir tencerede un, toz şeker ve kakaoyu karıştırıp, üzerine süt ilave edip, sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Koyulaşan muhallebinin içerisine tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın. Muhallebiyi ocaktan alamadan önce vanilini ekleyip karıştırın ve işte hazır! |
![]() |
IRCForumu.Net - Reklam Alanı | |
|
![]() |
Etiketler |
sarması, sultan, tarifi |
IRCForumu.Net - Sponsor Bağlantılar | |
|
Seçenekler | |
Stil | |
| |